Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

Η σημασία του εμβολιασμού, ως κύρια μορφή πρόληψης πρέπει να επισημανθεί δεόντως. Πολυάριθμες σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες ασθένειες μπορούν να προληφθούν, γεγονός το οποίο όχι μόνο μας βοηθά να διατηρήσουμε την υγεία των αγαπημένων μας γατών και σκύλων, αλλά είναι επίσης σημαντικό και για την υγεία του ανθρώπου.

Όσοι έχουν υιοθετήσει ένα κατοικίδιο ζώο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ή ως μέρος των σχεδίων τους για το νέο έτος, πιθανώς έχουν ήδη αρχίσει να φροντίζουν την υγεία των νέων κατοικιδίων ζώων τους. Προκειμένου να βοηθήσουμε να βρουν τον δρόμο τους στον πολύπλοκο κόσμο της υγείας των κατοικιδίων ζώων, έχουμε παραθέσει τις πιο κοινές ασθένειες των σκύλων και των γατών στις οποίες θα πρέπει να δώσει προσοχή κάθε ιδιοκτήτης κατοικιδίων ζώων.

 Zωοανθρωπονόσοι

 Η λύσσα, η οποία είναι θανατηφόρος τόσο για τους σκύλους όσο και τις γάτες, μπορεί να προσβάλλει και τον άνθρωπο. Ο ιός μπορεί να μεταφερθεί από τα άγρια ζώα στα κατοικίδια ζώα μας. Καθώς είναι ανίατη και η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού αποτελεί τον μοναδικό τρόπο καταπολέμησής της, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους σκύλους και επίσης συνιστάται ιδιαιτέρως για τις γάτες. Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι σχετικά ασφαλής από τη λύσσα δε θα ισχύει για πάντα. Ο συνεχής εμβολιασμός και η σωστή φροντίδα των ζώων προφυλάσσουν εμάς και τα κατοικίδια ζώα μας από τη λύσσα.

Η λεπτοσπείρωση, μια βακτηριακή ασθένεια είναι επίσης επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Μπορεί να προκαλέσει οξεία προσβολή των νεφρών στους σκύλους, προκαλώντας λήθαργο, έμετο και κοιλιακό άλγος, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μείνει αδιάγνωστη λόγω μη ειδικής κλινικής πορείας. Η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη για τη ζωή ή θανατηφόρος σε μερικές περιπτώσεις. Η προστασία με τη μορφή εμβολίων συστήνεται ιδιαίτερα για τον σκύλο σας, επειδή τα ζώα μπορεί να είναι φορείς χωρίς να αρρωσταίνουν και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τα ζώα μπορεί επίσης να μολυνθούν. Επειδή η ασθένεια αυτή είναι μια σοβαρή ζωοανθρωπονόσος, η πρόληψη στους σκύλους αποτελεί επίσης τον κύριο τρόπο προστασίας της υγείας του ανθρώπου.

 Ασθένειες τις οποίες πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης κουταβιών

 Οι πιο επικίνδυνες ασθένειες των σκύλων όπως η παρβοΐωση, η νόσος Carré (ή Μόρβα), η λοιμώδης ηπατίτιδα του σκύλου και η λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα (βήχας του κυνοκομείου) μπορούν να προληφθούν, επομένως κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να ρωτήσει έναν κτηνίατρο για τον εμβολιασμό έναντι αυτών των ασθενειών.

Η παρβοΐωση είναι πιθανώς μία από τις πιο γνωστές ασθένειες μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έμετο και σοβαρή διάρροια με συνέπεια η αφυδάτωση να αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια της παρβοΐωσης, ειδικά στην περίπτωση νεαρών κουταβιών. Παρόλο που το ποσοστό επιβίωσης μετά τη νοσηλεία είναι σχετικά υψηλό (70%)[i], η θεραπεία είναι χρονοβόρα και απαιτεί οικονομικές προσπάθειες από τον ιδιοκτήτη του κατοικιδίου ζώου, καθώς ο σκύλος είναι πιθανό να μείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ζώων, χωρίς να αναφέρουμε την ταλαιπωρία του ζώου. Ο ιός είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και μπορεί να επιβιώσει ακόμη και ένα έτος έξω από τον οργανισμό αποτελώντας απειλή για τους άλλους σκύλους.

Η νόσοςCarré (ή Μόρβα) είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια για τους σκύλους, με ποσοστό θανάτου πάνω από 80 τοις εκατό.[ii]Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από πυρετό, αρχικά με πεπτικά και αναπνευστικά σημεία και φλεγμονή του νευρικού ιστού σε μεταγενέστερη φάση της νόσου. Αυτή η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια είναι επικίνδυνη για κάθε τύπο σκύλου, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη ράτσα ή την υγεία. Παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, η ασθένεια αυτή εξακολουθεί να υφίσταται και οι λίγες περιπτώσεις μας υπενθυμίζουν τον πιθανό κίνδυνο λοίμωξης και τη συνεχή ανάγκη για εμβολιασμό.

Η λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν βήχας του κυνοκομείου, είναι ασθένεια που προσβάλλει τους σκύλους στα κυνοκομεία και όπου συγχρωτίζονται σκύλοι. Είναι μια πολυπαραγοντική ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από ιούς ή βακτήρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανίατη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές, όπως πνευμονία και η περίοδος ίασης μπορεί επίσης να διαρκέσει πολύ προκαλώντας σοβαρό βήχα που υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των σκύλων. Αξίζει η πρόληψη της νόσου με εμβολιασμό, ιδιαίτερα εάν ο σκύλος επισκέπτεται τακτικά κοινότητες σκύλων, ξενοδοχεία σκύλων ή συναντά συχνά άλλους σκύλους.

 Κάθε ιδιοκτήτης γατών θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών

 Οι πιο επικίνδυνες λοιμώδεις ασθένειες των γατών που μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού είναι η πανλευκοπενία, η καλυκοΐωση και η ερπητοΐωση. Αυτές οι ασθένειες απειλούν κάθε γάτα, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προστασία είναι εξίσου σημαντική στην περίπτωση των οικόσιτων γατών. Κάποιοι τύποι ιών και βακτηρίων μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο νοικοκυριό μέσω των παπουτσιών ή των ρούχων εξωτερικού χώρου, επομένως παρόλο που οι οικόσιτες γάτες φαίνονται σχετικά προστατευμένες, χρειάζονται τα ίδια προληπτικά μέτρα με τις γάτες εξωτερικού χώρου.

Η πανλευκοπενία όχι μόνο προκαλεί σοβαρά συμπτώματα, αλλά επίσης ο ιός ο οποίος την προκαλεί είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και μπορεί να επιβιώσει ακόμη και ένα έτος έξω από τον οργανισμό. Η ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να αποβεί μοιραία, προσβάλλοντας κυρίως μικρές γάτες.

Η καλυκοΐωση χαρακτηρίζεται από πυρετό, ανορεξία, κατάθλιψη και φλεγμονή ρινός και οφθαλμών. Η ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική και οι γάτες με λανθάνουσα μόλυνση που δεν αρρωσταίνουν θα μπορούσαν να μεταδώσουν την ασθένεια, επομένως οι γάτες εξωτερικού χώρου και οι γάτες που ζουν μαζί με άλλες γάτες θα πρέπει να εμβολιάζονται για να αποφύγουν την ασθένεια.

 Σχεδιάστε τα προληπτικά στάδια των πρώτων μηνών!

 Κάθε νέος ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου θα πρέπει πάντα να λαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ζώου. Κατά την υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώου από ένα καταφύγιο, οι διασώστες του ζώου ή οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο πρέπει να προειδοποιήσουν τον νέο ιδιοκτήτη για πιθανά εμβόλια που δεν έχουν γίνει, αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να πάτε το νέο υιοθετημένο κατοικίδιο ζώο σε έναν κτηνίατρο για γνωμάτευση. Κάποια εμβόλια απαιτούν επανάληψη μετά από μια ορισμένη περίοδο, επομένως είναι σκόπιμο να οριστεί μια υπενθύμιση των εμβολιασμών, η οποία θα υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες να πάνε το κατοικίδιο ζώο τους για εμβολιασμό κατά την απαιτούμενη περίοδο. Για τους νέους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουν και να απομνημονεύσουν τις διαφορετικές μεθόδους και να προγραμματίσουν κάθε εμβολιασμό, αλλά με τις οδηγίες ενός κτηνιάτρου και ένα χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τον καλύτερο τύπο προστασίας για τα κατοικίδια ζώα τους.

πηγή: My Pet First

Τηλεοπτικές παρουσίες

Επειδή το DOGS KINGDOM δεν είναι απλά ένα κομμωτήριο...









ΠΟΥ ΒΡΙΚΟΜΑΣΤΕ


ΚΟΥΡΕΜΑ - ΜΠΑΝΙΟ
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ

Καυκάσου 176
Άνω Κυψέλη,  113 64        

τηλ. 210 8627678 
κιν. 6938636667
dogskingdom@gmail.com